pohja:
225g vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
150g voita
2rkl sokeria
1½ rkl kylmää vettä
siivilöi jauhot ja jauhe kuppii, nypi huonelämpöisen voin kanssa. Lisää sokeri ja vesi sekoita kunnes taikina tasaista. Kääri elmuun ja laita jääkaappin n. 15min.
kauli takina kevyesti jauhotetulla alustalla -> vuokaan (n.23cm halkaisia).
laita pohjan päälle leivinpaperi johon kuivia herneitä panoksi, paista esilämmitetyssä uunissa n.190asteessa 15min, poista herneet ja paperi jatka paistamista viel 10min.
Täyte:
175g voita
350g sokeria
4 munaa
4rkl kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3dl kevytkermaa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää huoneen lämpöiset munat yksitellen kaakaojauheen kera. Lisää sulatettu suklaa ja kerma.
kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. paista n.160 asteessa 45min tai kunnes täyte kiinteytyy.
3-4dl kuohukermaa (+vaniljasokeria)
jäähdytä torttu ja vatkaa kerma-> laita paksukerros piirakan päälle ja eikun nauttimaan...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.