pohja:

225g vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

150g voita

2rkl sokeria

1½ rkl kylmää vettä

siivilöi jauhot ja jauhe kuppii, nypi huonelämpöisen voin kanssa. Lisää sokeri ja vesi sekoita kunnes taikina tasaista. Kääri elmuun ja laita jääkaappin n. 15min.

kauli takina kevyesti jauhotetulla alustalla -> vuokaan (n.23cm halkaisia).

laita pohjan päälle leivinpaperi johon kuivia herneitä panoksi, paista esilämmitetyssä uunissa n.190asteessa 15min, poista herneet ja paperi jatka paistamista viel 10min.


Täyte:

175g voita

350g sokeria

4 munaa

4rkl kaakaojauhetta

150g tummaa suklaata

3dl kevytkermaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää huoneen lämpöiset munat yksitellen kaakaojauheen kera. Lisää sulatettu suklaa ja kerma.


kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. paista n.160 asteessa 45min tai kunnes täyte kiinteytyy.


3-4dl kuohukermaa (+vaniljasokeria)


jäähdytä torttu ja vatkaa kerma-> laita paksukerros piirakan päälle ja eikun nauttimaan...