½litran sämpylä/ leipä taikina:
½l vettä
1pss kuivahiivaa
ripaus suolaa ja sokeria
vehnä- ja sämpyläjauhoja
lisää taikinaan hiukan chiliä, valkosipulia yms tuomaan makua
kohota taikiana jonka jälkeen jaa 3-4 osaan ja kauli palata parin sentin paksusiks levyiks.
täyte:
creme bonjour cuisine (esim. valkosipuli ja yritit)
hk-makkara (kuori ja halkase/ pitkittäin kolmeksi "levyksi")
juustoa ja aurajuustoa
paprikaa (kuutiona)
sipulia (joko puoli renkaina tai silppuna)
jalopeeno ja maustekukku kuutio
voitele taikina levy cuisinella ja laita leikatut hk:t pediksi jonka päälle muut täyteet
sit vaan taikina levy taitellaan ympäriltä kuoreksi ja uuniin 225 astetta ja keskellä, otetaan pois kun kauniin värinen (n.10min->)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.