½litran sämpylä/ leipä taikina:

½l vettä

1pss kuivahiivaa

ripaus suolaa ja sokeria

vehnä- ja sämpyläjauhoja

lisää taikinaan hiukan chiliä, valkosipulia yms tuomaan makua


kohota taikiana jonka jälkeen jaa 3-4 osaan ja kauli palata parin sentin paksusiks levyiks.

täyte:

creme bonjour cuisine (esim. valkosipuli ja yritit)

hk-makkara (kuori ja halkase/ pitkittäin kolmeksi "levyksi")

juustoa  ja aurajuustoa

paprikaa (kuutiona)

sipulia (joko puoli renkaina  tai silppuna)

jalopeeno ja maustekukku kuutio


voitele taikina levy cuisinella ja laita leikatut hk:t pediksi jonka päälle muut täyteet

sit vaan taikina levy taitellaan ympäriltä kuoreksi ja uuniin 225 astetta ja keskellä, otetaan pois kun kauniin värinen  (n.10min->)